Meer weten over Quali-cité

Habistad buitengewoon is exclusief importeur van Quali-cité producten voor de Nederlandse markt

Quali-cité | het ontstaan

Het avontuur van QUALI-Cité® is zo’n vijftien jaar geleden begonnen. De oprichters beschikten destijds al over meer dan 30 jaar kennis en ervaring in de installatie van collectieve speelterreinen.
Met deze schat aan ervaring ontwerpt en creëert QUALI-Cité® toestellen die voldoen aan 3 essentiële criteria:
– De amusementswaarde van ieder toestelcomponent, helpt kinderen om zich niet alleen fysiek te ontwikkelen maar ook hun fantasie.
– QUALI-Cité® selecteert de materialen zeer streng op levensduur en minimum aan onderhoud. Dit zorgt voor een onberispelijk kwaliteitsniveau.
– Tijdens het ontwerp proces wordt er maximaal rekening gehouden met een optimale installatie, met als doel eenvoudige montage en kostenreductie.

Quali-cité | de cijfers

Bij de QUALI-Cité® groep zijn momenteel 115 medewerkers werkzaam in haar productie faciliteit en gelieerde bedrijven in Frankrijk. De omzet bedroeg in 2015 circa 17 miljoen euro, QUALI-Cité® installeerde toestellen op meer dan 2000 locaties. Om aan de stijgende nationale en internationale vraag te kunnen voldoen, heeft QUALI-Cité® in Januari 2016 de productie overgebracht naar een nieuwe productie locatie van meer dan 4000 m². De designafdeling van QUALI-Cité® is het zenuw centrum van het bedrijf en is compleet uitgerust om aan alle verwachtingen te voldoen. Zelfs op basis van iets eenvoudigs als een schets of een idee zijn zij in staat oplossingen te bedenken die tot de verbeelding spreken. Al deze oplossingen voldoen altijd aan de gevraagde eisen en veiligheidsvoorschriften.

De principes van Quali-Cité:

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Respect voor het mileu
Gezondheid en veiligheid
Menselijke bronnen
Bedrijfscultuur
Respect voor geldende normen en waarden

De missie van Quali-cité

QUALI-Cité® gebruikt alleen de beste materialen, bij het creëren van haar speeltoestellen…
– 4 mm dik roestvast staal(316L), wat ook gebruikt wordt in de nautische industrie, voor de staanders (beschermd door een INPI
patent)
– Gebruik van 6060T5 aluminium voor zeskant staanders en metalen onderdelen.
– Gebruik van 15mm HPL panelen van buitenkwaliteit, met onder hoge druk aangebrachte coating waardoor deze bestand is tegen
uv straling en lang zijn glans behoudt.
– Gestandaardiseerde roestvrij stalen schroeven (Ø 10mm) voor eenvoudige assemblage, met ingebouwd anti-vandalisme en
anti-diefstal systeem.
– Starboard®, een HDPE kunststof alternatief voor roestvrij stalen glijbanen
– Versterkte touwen (Ø 16mm) met een kern van 6 stalen draden.

Garantie van Quali-cité

30 JAAR ROESTVASTSTALEN 316 L STAANDERS, ALUMINIUM STAANDERS EN ALUMINIUM ONDERDELEN
Op corrosie en op onvolkomenheden veroorzaakt door fouten in het materiaal of fouten ontstaan in het fabricageproces.

20 JAAR HPL PANELEN* – ROESTVAST STALEN ONDERDELEN** – TOUWEN MET STALEN KERN – ONDERDELEN
Op fouten in het materiaal of fouten ontstaan in het fabricageproces.

10 JAAR STARBOARD®
Op fouten in het materiaal of fouten ontstaan in het fabricageproces.

5 JAAR VEREN
Op breuk van de veren.

Alle speeltoestellen van Quali-cité voldoen aan de NEN-EN 1176*** normen en worden geplaatst conform de lokaal geldende wet- en regelgeving.

* De garantie dekt niet: verkleuring van de oppervlakte en andere gebreken die te maken hebben met de uistraling en buitenkant van de toestellen.
** Schroeven, bouten, en glijbanen.
*** Wanneer deze norm relevant en van toepassing is.

Duurzaam!

QUALI-Cité®: verbind zich aan duurzame ontwikkeling. De benadering van QUALI-Cité® is onderdeel van een totaalEco-Design concept, van leverancierskeuze tot reductie van CO2 emissie, efficiënt energieverbruik en industrieel afval management. De door QUALI-Cité® geselecteerde materialenzijn ecologisch gezien energieloos, non agressief en eenvoudig te recyclen aan het einde van hun levenscyclus. (ofwel door herintroductie in de hergebruik cyclus of door herwinning van energie) De door QUALI-Cité® ontwikkelde toestellen worden allemaal geleverd met een certificaat van herkomst met de veiligheidsvoorschriften van CETE APAVE Nord-Ouest en voldoen aan artikel 5.2 van besluit no.94-699 van 10 augustus 1994(uitgezonderd straat meubilair).

Voor kinderen en hun kinderen!

 

De waarden van Quali-cité :

 

Sociaal betrokken werknemers
Respect voor het milieu
Veiligheid en gezondheid
Personeel als kapitaal
Bedrijfscultuur
Voldoen aan alle eisen

 

Wij van Habistad buitengewoon zijn trots om ons exclusief importeur van alle Quali-cité toestellen in Nederland te mogen noemen. Als je vragen hebt helpen we je graag verder. Verder komen we graag in contact met bedrijven die dit prachtige merk met ons in de Nederlandse markt willen zetten.

 

Persoonlijk advies?